JUMAAT, 20 MEI 2022

MIRI: Majlis Bandaraya Miri (MBM) menawarkan diskaun sebanyak 50 peratus bagi pembayaran kompaun letak kereta.

Menurut kenyataan pada Rabu, tawaran istimewa ini bermula dari 1 Mei hingga 31 Mei 2022 bersempena dengan Ulang Tahun MBM ke-17 dan Pesta Mei Miri 2022.

Katanya, orang ramai boleh menyemak bayaran parkir yang tertunggak menerusi laman web MBM (www.miricitycouncil.gov.my), laman web Borneo Parking Systems Sdn. Bhd (www.borneoparking.com) atau aplikasi ‘Smart Parking Borneo’.

“Pembayaran boleh dibuat di semua pondok letak kereta di Bandaraya Miri atau melalui aplikasi “Smart Parking Borneo”.

“Bagi menyelaraskan komitmen Kerajaan Sarawak dan MBM untuk menjadi digital, orang ramai digalakkan membuat pembayaran menggunakan aplikasi “Smart Parking Borneo”.

“Aplikasi ini tersedia untuk dimuat turun di Google Play Store dan Apple App Store. Aplikasi yang disebutkan di atas tersedia untuk pengguna telefon Huawei yang menggunakan Sistem Pengendalian Android kecuali mereka yang menggunakan Sistem Pengendalian Harmoni.

“Bagi pengguna telefon Huawei dengan Sistem Operasi Harmoni, mereka boleh membayar kompaun tertunggak di mana-mana gerai letak kereta di Bandaraya Miri.

“Pembayaran juga boleh dibuat melalui Kad Kredit, Kad Debit, Sarawak Pay Global, Boost eWallet Malaysia dan banyak lagi pilihan,” jelas MBM lagi.

Selain itu, MBM turut menawarkan cabutan bertuah kepada pemilik kenderaan yang menjelaskan sepenuhnya bayaran kompaun tertunggak mereka semasa tempoh kempen “Semak & Bayar Parkir Kompaun Anda”.

“Mereka akan didaftarkan secara automatik untuk menyertai cabutan bertuah dan menikmati peluang untuk memenangi hadiah,

“Hadiah utama adalah telefon pintar jenama iPhone 13 (Hijau), hadiah kedua adalah Apple iWatch Series 7 41mm GPS (Hijau), hadiah ketiga pula adalah Sharp 43” LED TV, hadiah keempat adalah Kupon Letak Kereta Musim Zon Biru Untuk Tempoh Suku tahun dan 10 hadiah saguhati untuk Kupon Letak Kereta Musim Zon Biru selama sebulan,” jelasnya.-EDISI UKAS

add comment